Gastheer Edgaras Razminas (l) van restaurant De Lindehof in Nuenen is maandagavond bij de Proefschrift Restaurant Awards uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Naast hem chef-kok Soenil Bahadoer.
Volledig scherm
Gastheer Edgaras Razminas (l) van restaurant De Lindehof in Nuenen is maandagavond bij de Proefschrift Restaurant Awards uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Naast hem chef-kok Soenil Bahadoer. © ED

Litouwse gastheer restaurant De Lindehof Nuenen uitgeroepen tot sommelier van het jaar

AMSTERDAM/NUENEN - De Litouwse gastheer Edgaras Razminas (31) van toprestaurant De Lindehof in Nuenen is maandag tijdens de Proefschrift Restaurant Awards uitgeroepen tot sommelier van het jaar. 

Razminas begon zes jaar geleden als afwasser bij het restaurant in Nuenen en werkte zich op tot gastheer. De trotse chef-kok Soenil Bahadoer laat weten dat zijn Litouwse sommelier het verschil maakt door zich echt te onderscheiden van andere wijnkenners. ,,Hij zet echt iets bijzonders neer maar blijft toch altijd netjes en correct voor de gasten’’, aldus Bahadoer in zijn opgetogen reactie op de uitverkiezing.

De jonge Litouwse sommelier nam de oorkonde die bij de prijs hoort maandagavond in ontvangst tijdens een vakbeurs in de RAI in Amsterdam. 

De Lindehof in Nuenen is een van de achttien restaurants in Nederland met twee Michelinsterren.