Volledig scherm
Ouders krijgen een ‘akte van bekwaamheid’ op ‘t Schrijverke in Mierlo. © FotoMeulenhof

Ludieke actie op ‘t Schrijverke in Mierlo

MIERLO - Staken deden ze niet op openbare basisschool ‘t Schrijverke in Mierlo maar de leraren gaven op een andere manier uiting aan hun ongenoegen over de wijze waarop het kabinet de problemen in het basisonderwijs tegemoet treedt. 

,,We richten ons vandaag met name op die ene zogenaamde beleidsmaatregel die minister Slob heeft bedacht om het lerarentekort het hoofd te bieden”, aldus het team van de Mierlose basisschool. ,,En dat is het besluit van de minister om ongediplomeerde ouders voor de klas toe te staan.”

Alle ouders van ‘t Schrijverke ontvingen bij binnenkomst een akte van bekwaamheid als volledig bevoegd leraar basisonderwijs. ,,Hiermee willen we de bizarre maatregel van de minister extra accent geven. Leraar basisonderwijs is een vak!”

Ouders werden tenslotte verzocht om het diploma ondertekend terug te sturen aan minister Slob, met de motivatie dat leraar basisonderwijs een vak is dat niet zomaar door iedereen kan worden uitgeoefend.

  1. Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkenswaard en Heeze gaan zondag niet door
    Update!

    Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkens­waard en Heeze gaan zondag niet door

    EINDHOVEN - Na Valkenswaard en Eindhoven zijn ook de optochten in Heeze en Son en Breugel van zondag afgelast. De Krutjesrapers verplaatsen hun stoet naar carnavalsdinsdag. Het is de eerste optocht die verzet wordt vanwege de slechte weersomstandigheden. De tochten in Valkenswaard en Weert gaan zondag ook niet door. Alle andere carnavalsstoeten gaan vooralsnog wel door, soms in aangepaste vorm om het risico van rukwinden te beperken.