Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Maatregelen tegen stank bij slachthuis in Geldrop

GELDROP - Op het industrieterrein aan het Emopad in Geldrop bij het slachthuis komen extra ontluchtingspunten in het riool. Dat is één van de maatregelen die moeten voorkomen dat mensen in de wijk verderop last hebben van de stank.

Bewoners uit de straat Hoog Geldrop plakten onlangs de tekst 'Stinkstraat' op hun straatnaambordje. Na hun actie werden ze uitgenodigd voor een gesprek met wethouder Hans van de Laar (DPM, water en openbare werken) en betrokken ambtenaren. Daar zijn ze geïnformeerd over recente en nieuwe maatregelen tegen de stank.

Slachthuis

Al in januari heeft de eigenaar van het slachthuis, het bedrijf Pali groep, een nieuwe chemische en fysische waterzuivering in werking gezet. Volgens Waterschap De Dommel is het afvalwater van het bedrijf nu minder vervuild dan daarvoor. De genomen maatregelen zorgen ervoor dat minder rioollucht vrijkomt. Het waterschap kan nog geen actuele meetresultaten geven, omdat de nieuwe installatie in de slachterij pas kort in gebruik is.

De gemeente Geldrop-Mierlo gaat komende tijd de stankafsluiters in de trottoirputten controleren en waar nodig verbeteren. Dat gebeurde eerder ook al. Toen is ook al een aantal kapotte afsluiters vervangen. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) last op korte termijn een extra controle op geuroverlast bij het slachthuis in.

Dat het de laatste weken sowieso al minder stinkt heeft waarschijnlijk te maken met de regen. Bij regen staan afsluiters en putjes niet meer droog en wordt geur tegengehouden. Vooral in perioden met weinig tot geen regen wordt overlast gemeld. De bewoners krijgen een brief met daarin de toegezegde en genomen maatregelen.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.