Volledig scherm
Personeel bedreigd door man met mes in ziekenhuis Geldrop © Politie Geldrop

Man die niet ‘gewenste hulp krijgt’ bedreigt met enorm mes personeel Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop

updateGELDROP - Een man met een mes die ‘niet de gewenste hulp kreeg’ heeft maandagmiddag het ziekenhuispersoneel van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop bedreigd. Vanwege het dreigende gevaar was de politie genoodzaakt een vuurwapen te trekken. 

De dreiger had een mes van 34 centimeter bij zich, waarmee hij rond 15.00 uur een arts en een verpleger bedreigde van de Spoedeisende Hulp. Volgens de politie zei hij niet alle gewenste hulp te krijgen van het ziekenhuis. 

Op bedreiger inpraten

Een woordvoerster van het ziekenhuis zegt dat de bedreigde arts en verpleegkundige ervoor zorgden dat de man rustig bleef, nadat een van hen alarm had geslagen. ,,Ze bleven op hem inpraten tot de politie kwam.”

Het is nog onbekend of de man een patiënt in het ziekenhuis was. ,,Het is een openbaar gebouw waar je vrij in en uit kunt lopen. Wij weten niet of hij een patiënt was, dat wordt nog uitgezocht”, zegt de woordvoerster van het ziekenhuis. Ze geeft aan dat er geen andere patiënten op het moment van de bedreiging aanwezig waren. 

Dreigende gevaar

Binnen twee minuten was de politie er en werd door de beveiliging naar de plek gebracht waar de messentrekker stond. De agenten trokken ‘vanwege het dreigende gevaar’ hun vuurwapen en richtten dat op de man. Hij gooide daarop zijn mes weg, waarna de politie hem met pepperspray kon aanhouden. 

,,Gelukkig konden wij de verdachte aanhouden voordat deze slachtoffers kon maken”, schrijft de politie op Facebook. Voor de betrokken arts en verpleegkundige komt nazorg. 

De politie onderzoekt de zaak verder. De verdachte zit nog vast.