Volledig scherm
Het incident gebeurde in (de buurt van) De Heijbloem in Nuenen. © Google Streetview

Man maakt slaande beweging naar kinderen in Nuenen, politie pakt verdachte op

updateNUENEN - De politie heeft woensdagochtend een man aangehouden in Nuenen. Uit een Burgernet-melding was op te maken dat hij mogelijk kinderen zou hebben mishandeld in de Heijbloem, maar dat bleek niet het geval. 

Ter ere van het 30-jarige bestaan van basisschool De Rietpluim werd woensdagochtend een soort vossenjacht gehouden. Leraren waren verkleed en liepen met kinderen door de wijk. ,,Iemand heeft daar waarschijnlijk iets van gevonden", zegt schoolleider Erik Adema. ,,Een man kwam op een groepje met kinderen afgereden en maakte toen een slaande beweging.” Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. ,,Het is allemaal achter de rug ondertussen.”

Woensdagmiddag laat de politie weten dat de man niet meer vastzit. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.