Het busje dat in Geldrop werd gestopt.
Volledig scherm
Het busje dat in Geldrop werd gestopt. © Politie

Man uit Erp in Geldrop opgepakt in busje met drugsgrondstof, zoektocht in Hoenzadriel levert niets op

updateHOENZADRIEL/ ERP/ GELDROP - Een drugsvondst in Geldrop heeft donderdag geleid tot een politie-inval in Hoenzadriel. De inval, in een pand aan de Hoenzadrielsedijk, heeft niets opgeleverd. Wel werd in de zaak een man uit Erp opgepakt. Het gaat om de 35-jarige bestuurder van de auto die in Geldrop aan de kant werd gezet. 

Met de onderschepping van deze auto kwam de drugszaak aan het rollen. De Erpenaar vervoerde achttien vaten van 25 liter precursoren. Dat is een grondstof die kan worden gebruikt bij het maken van synthetische drugs. 

Nadat dit busje in Geldrop aan de kant is gezet, rukten veel eenheden even na 17.00 uur uit naar een pand ter hoogte van de Duikplaats Zandmeren in Hoenzadriel. Dat was de eindbestemming van het busje. Er werd hier uiteindelijk niets gevonden. De dijk in Hoenzadriel was gedurende de inval volledig afgesloten voor verkeer. Rond 18.30 was de situatie aan de dijk weer rustig.

Venlo

Het spoor leidde ook naar Venlo, waar het busje mogelijk vandaan kwam. De Erpenaar leidde agenten hier naartoe, dankzij zijn verklaring. Hier trof de politie 54 vaten met drugsvloeistof aan. Alle grondstoffen zijn in beslag genomen. 

De politie onderzoekt nog hoe de precursoren in Venlo terecht zijn gekomen. 

De politie is massaal uitgerukt voor een inval aan de Hoenzadrielsedijk.
Volledig scherm
De politie is massaal uitgerukt voor een inval aan de Hoenzadrielsedijk. © Bart Meesters - Meesters Multi Media