Volledig scherm
Mark Elbers in het Klooster in Nuenen © FotoMeulenhof

Mark Elbers geniet en het publiek geniet mee

NUENEN De Nuenense Elvis deed het goed voor zijn thuispubliek. Zijn stem was warm en vol en stroomde over van liefde voor muziek en voor het zingen.

onze correspondente Miriam van den Nieuwenhof

Het was een extra concert gisteravond omdat de reguliere avonden (vandaag en morgen) in een um van tijd waren uitverkocht. Want de combinatie Elvis en Mark Elbers, dat wordt genieten, daar komt publiek op af.

Ditmaal werd het feestje gevierd in Het Klooster waar een goede inrichting, akoestiek en techniek veel minder moeite kosten dan in de voorgaande Elvisfeestjes in de kerk. Dat zou je denken tenminste maar de techniek haperde af en toe (met een piep of een ruis) maar dat was dan ook het enige minpuntje van de avond en het werd Mark, het negenkoppig orkest en de achtergrondzangeressen door iedereen onmiddellijk vergeven.

Subtiele glitters

Al bij zijn opkomst in het vijftiger jaren decor glunderde Mark Elbers van oor tot oor, joelde het publiek en toen had hij nog geen noot gezongen. Het plezier straalde de hele avond van zijn gezicht. Hij zat goed in zijn zwarte pak met subtiele glitters op revers en zakkleppen en als hij niet goed gezongen had dan hadden zijn flitsende schoenen wel de show gestolen. Maar niet alleen hij was enthousiast, ook het publiek ging vanaf het eerste nummer helemaal mee en had een heerlijke avond.

Hij moest er even inkomen en zocht in het begin wat meer contact met orkest en zangeressen achter hem maar naarmate het concert vorderde werd hij losser, maakte hij grapjes en werd hij, naast een heerlijk zanger, ook steeds meer de onderhoudende entertainer zoals hij bekend staat. In het nummer In the ghetto werd hij zelf voor de gek gehouden. Hij schoot in de lach en dat werkte zeer aanstekelijk. Hoogtepuntje waren de gospelnummers, mede door de inbreng van de dames, een achtergrondkoor van formaat. I did it my way dat kon rekenen op een groot applaus en de heerlijke uithaal van Mark kon rekenen op veel bijval.

Elbers werd nog beter naarmate het concert vorderde en ook door zijn goede uitstraling houdt iedereen van hem. Hij is niet alleen de Nuenense Elvis maar ook die van Nederland. Er zijn al boekingen tot in Enschede.

Volgende week vrijdag staat hij op het Van Goghplein tijdens het jubileumfeest van Helpt Elkander.