Gijs Ringeling (27, links) met Daan Verbaan (90) in de 'productiestraat' die ze hebben ingericht in de eetkamer van Gijs' ouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Gijs Ringeling (27, links) met Daan Verbaan (90) in de 'productiestraat' die ze hebben ingericht in de eetkamer van Gijs' ouders. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Meubelontwerper Gijs Ringeling (27) leerde het vak mede dankzij ‘knutselaar’ Daan Verbaan (90)

NUENEN - Meubelontwerper Gijs Ringeling (27) uit Nuenen staat op het punt zijn eigen bedrijf te lanceren: Studio Ringeling. Dat was hem waarschijnlijk niet gelukt zonder de jarenlange hulp van zijn leermeester Daan Verbaan (90). „Hij is altijd vindingrijk. Jaloersmakend.”

  1. Nog altijd onzeker of Luchense jeugd in eigen wijk naar school kan
    PREMIUM

    Nog altijd onzeker of Luchense jeugd in eigen wijk naar school kan

    MIERLO - En nog altijd is ongewis of de leerlingen van de door ruimtegebrek geteisterde basisschool ’t Schrijverke in Luchen na de zomervakantie in eigen wijk les krijgen. Bezorgde ouders hoopten dat de raadsleden in Geldrop-Mierlo akkoord zouden gaan met een plan van de VVD om drie noodlokalen in de buurt te laten bouwen. Tot hun afgrijzen sneuvelde dat voorstel. ,,Het probleem is nu nog niet opgelost’’, moppert spreekbuis van de ouders Angélique van Bree.