Volledig scherm
Mierlose grafschenner naar kliniek voor geestelijk onderzoek © Bert Jansen

Mierlose grafschenner naar kliniek voor geestelijk onderzoek

DEN BOSCH - De man die verdacht wordt van het bekladden van het oorlogskerkhof in Mierlo,  is woensdag vanuit de gevangenis overgeplaatst naar een instelling. Die zal hem onderzoeken. Daarna beslist het OM over vervolging. 

De man (36) werd 14 september opgepakt, een dag nadat er teksten en hakenkruisen op grafstenen, muren en de kapel van de oorlogsbegraafplaats waren ontdekt.  Terwijl deze meteen werden verwijderd, pakte ook de politie snel door en kon ‘dankzij ouderwets speurwerk’ de volgende ochtend de verdachte aanhouden. 

Deze zat tot nu in voorarrest. Dat is veranderd in een opname om zijn geest te laten onderzoeken.  Het openbaar ministerie beslist daarna of ze de man gaat vervolgen. 

De grafschennis zorgde voor veel heftige emoties. Een paar dagen na de ontdekking zou de bevrijding  er worden herdacht. Dat ging gewoon door, alles werd snel schoongemaakt.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.