Volledig scherm
De Mierlose Krant gaat per 1 januari 2020 op in Middenstandsbelangen.

Mierlose Krant gaat op in Middenstandsbelangen

MIERLO/HELMOND - Mierlonaren krijgen vanaf 1 januari geen Mierlose Krant en geen Ons Mierlo Magazine meer in de brievenbus. Uitgeverij Adcommunicatie stopt met de gratis weekkrant en het blad.

,,We vonden het als uitgevers beter dat er 1 sterke weekkrant is voor de gemeente. De Mierlose Krant gaat daarom samen met Middenstandsbelangen”, zegt Ad Klaassen van Uitgeverij Adcommunicatie. Volgende week krijgen de Mierlonaren voor het laatst een Mierlose Krant. 

Vanaf 1 januari wordt in Mierlo huis aan huis alleen nog Middenstandsbelangen editie Mierlo verspreid. Die weekkrant wordt uitgegeven door DAS Publishers en verschijnt nu ook al in onder meer Geldrop, Heeze en Nuenen. DAS Publishers geeft ook de gratis huis-aan-huisbladen Peelbelang (Asten), Weekblad voor Deurne, Weekblad voor Gemert-Bakel en ’t Contact (Someren) uit.

Adcommunicatie gaat zich geheel op Helmond richten. Daar verspreidt de uitgever nu onder meer al weekkrant De Loop. Ook verschijnt in Mierlo-Hout 12 keer per jaar Ons Mierlo-Hout Magazine. Per 1 januari wordt daar Ons Brandevoort Magazine aan toegevoegd. Het is de bedoeling dat de gratis glossy 12 keer per jaar op elke deurmat valt in de Helmondse wijk. Het Ons Mierlo Magazine waarvan vorige maand nummer 5 verscheen, zal volgend jaar ook niet meer worden uitgegeven.

Adcommunicatie geeft de Mierlose Krant pas sinds januari uit. Het nam het gratis huis-aan-huisblad van uitgever Jeroen van Lierop. Volgens Ad Klaassen hebben de veranderingen geen gevolgen voor de medewerkers van de uitgeverijen.