Volledig scherm
Steekwapens, met daarbij een vlindermes (foto ter illustratie). © Jacques Zorgman

Minderjarige met vlindermes op zak betrapt in Mierlo

MIERLO - Agenten hielden vrijdagavond een reguliere controle in Mierlo. Daarbij werd een auto gecontroleerd met daarin een minderjarige die een vlindermes op zak had. Hij is doorverwezen naar bureau HALT.

De controle werd gehouden ter hoogte van de Hertenkampstraat, waar de buurt de laatste tijd regelmatig last zegt te hebben van overlast door hangjongeren. De politie controleerde een auto met meerdere inzittenden. Een van hen, een minderjarige, had een vlindermes op zak. Een andere had een kleine hoeveelheid softdrugs bij. 

De minderjarige is doorverwezen naar Bureau Halt voor een alternatieve straf. De softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.