Vanwege 'de gedwongen pauze' in de muzieksector is Mierlonaar  Marcel Mulders een initiatief begonnen om op afstand samen muziek te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege 'de gedwongen pauze' in de muzieksector is Mierlonaar Marcel Mulders een initiatief begonnen om op afstand samen muziek te maken. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Muziek voor lege zaal maar volle bak thuis

MIERLO - Het is rustig in de kunst- en cultuursector, te rustig voor veel muzikanten. Zoals Mierlonaar Marcel Mulders. Hij bedacht een manier om op afstand samen te werken met ‘lotgenoten’. Muziek steunt en verbindt.  

Muzikant Marcel Mulders (48) had als zzp’er een aantal projecten op touw staan en kon een mooi theaterseizoen tegemoet zien, met zijn Neil Diamond Memories theatertour. ,,De bedoeling was dat we een kleine dertig theaters door heel Nederland zouden aandoen.” Daar zette het coronavirus een streep door. ,,Onze band moet afwachten of die tour alsnog kan worden gedaan vanaf dit najaar.”

Verdrietig en frustrerend, maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, vindt de Mierlonaar. ,,Uit emotie is het initiatief 'Live & Distance' ontstaan. Een tijdelijk project, waarbij diverse ervaren muzikanten thuis opnames maken, van hun eigen partijen uit diverse tracks. Vocalisten, onder wie ook ik, gaan deze tracks thuis inzingen.”