Nuenen Drumfanfare Jong Leven houdt een concert in de geest van het programma Maes.
Vijf min of meer bekende Nuenenaren treden op als gastdirigent. De winnaar dirigeert de grote finale.
Volledig scherm
PREMIUM
Nuenen Drumfanfare Jong Leven houdt een concert in de geest van het programma Maes. Vijf min of meer bekende Nuenenaren treden op als gastdirigent. De winnaar dirigeert de grote finale. © FotoMeulenhof

Muzikale en magistrale Maestro in Nuenen

NUENEN - De unanieme jury was lovend en het publiek klapte de handen beurs. De keren dat Leonie van Hoof op de bok stond waren het hoogtepunt van een vermakelijke avond. Precies de avond die de jubileumcommissie van Drumfanfare Jong Leven voor ogen had toen ze besloten het populaire tv-programma Maestro op de bühne van het Klooster na te bootsen. Het werd de gehoopte spetterende afsluiting van hun jubileumjaar. 

Het orkest was aangevuld met gastmuzikanten en als maestro werden vijf bekende dorpsgenoten uitgenodigd. Bij aanvang werden zij, en hun coaches, aan het publiek voorgesteld, de een nog zenuwachtiger dan de ander maar allemaal piekfijn in de kleren gestoken. Muzikale zwaargewichten Mari van Gils en Ruud van Eeten waren aangetrokken als vakkundige en grappige jury. Zij stipten het belang van een dirigent aan. De start, melodielijn, accenten. Een orkest kan niet zonder.