Het bestuur van van 'Cultuur aan de Dommel'. Vlnr: Paul Couturier (penningmeester), Axel Wenstedt (lid), Eric Kolen )voorzitter) en Ed Corsten (secretaris)
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van van 'Cultuur aan de Dommel'. Vlnr: Paul Couturier (penningmeester), Axel Wenstedt (lid), Eric Kolen )voorzitter) en Ed Corsten (secretaris) © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Nieuwe cultuurstichting haalt Haydn Orkest naar Hofdael Geldrop

GELDROP - Het regionale Haydn Orkest Brabant gaat de theaterzaal van Centrum Hofdael gebruiken als vaste repetitielocatie. Ook zal het orkest er minstens vier maal per jaar een concert geven. Het eerste is op zondag 13 september. 

 1. Ook GGD mag vaccinrestjes gebruiken, dat maakt honderden prikken per week extra mogelijk
  PREMIUM

  Ook GGD mag vaccinrest­jes gebruiken, dat maakt honderden prikken per week extra mogelijk

  EINDHOVEN/HELMOND - Gespecialiseerde GGD-medewerkers op de priklocatie in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven mogen vanaf volgende week ook de restjes gaan gebruiken die nu achterblijven in een flacon met het coronavaccin. Dat betekent dat er naar verwachting per week 350 mensen extra een prik kunnen krijgen. Apothekers van het Elkerliek ziekenhuis spelen een sleutelrol in de hele operatie.
 2. ‘Zorgen over corona in ziekenhuizen, ook uitbraak bij MMC in Veldhoven’
  PREMIUM

  ‘Zorgen over corona in ziekenhui­zen, ook uitbraak bij MMC in Veldhoven’

  EINDHOVEN - Ziekenhuizen in Brabant nemen extra maatregelen om nieuwe corona-uitbraken te voorkomen. Het aantal bezoekers wordt vanaf nu strenger gecontroleerd en patiënten en medewerkers worden vaker getest. Woensdag werd er bij het Catharina Ziekenhuis voor de tweede keer een uitbraak van corona vastgesteld. Ook het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven heeft vorige week een uitbraak gehad, zo laat het desgevraagd weten.
 1. Planten ruilen in de plantenbieb: 'Elke keer een verrassing'
  Play

  Planten ruilen in de planten­bieb: 'Elke keer een verrassing'

 2. Waarom zou je het coronavaccin nemen als je gezond bent?
  Play

  Waarom zou je het coronavac­cin nemen als je gezond bent?