Volledig scherm
© Getty Images

Nieuwe kermisorganisatie voor Nuenen, opzet nog onveranderd

NUENEN - Bureau de Kermisgids organiseert dit jaar de kermis in Nuenen. Het bedrijf dat jaarlijks ongeveer 75 kermissen in het hele land organiseert heeft een aanbesteding door de gemeente gewonnen.

De verplichte aanbesteding door de gemeente luidde vorig jaar het eind van een tijdperk in. Kermisexploitant Johan Stuij uit Bergen op Zoom die bijna drie decennia op de Nuenense kermis aanwezig was en de volledige organisatie in 2005 overnam van de gemeente, had geen zin om mee te dingen.

De kermis in Nuenen staat gepland  van 10 tot en met 14 juli. Het evenement is vooralsnog niet getroffen door  coronamaatregelen. De vergunning is vorige week aangevraagd en de Kermisgids heeft al circa 24 attracties aangekondigd.

Eigen accenten

Volgens wethouder Ralf Stultëns keert een aantal vaste exploitanten zeker terug. Voor het eerste jaar zal er niet veel veranderen op de kermis, zegt hij. ,,De nieuwe organisator zal vast eigen accenten leggen maar het eerste jaar is het vooral aftasten.’’

Na het eerste kennismakingsjaar kijken de gemeente en organisatie naar eventuele ontwikkelingen. Met de nieuwe organisator gaat de gemeente na dit jaar bijvoorbeeld in overleg over uitbreidingsmogelijkheden, een vaker gehoorde wens van bezoekers. De wethouder benadrukt dat de Nuenense kermis een familiekermis blijft met oog voor betaalbare prijzen.

Waarom de keus op de Kermisgids is gevallen en voor hoeveel jaar de nieuwe organisator is gecontracteerd, kon de gemeente niet zeggen.

In de regio organiseert de Kermisgids ook al de kermissen in Valkenswaard, Son, Deurne en Asten.