Monique Peters uit Geldrop is een van de vele vrouwen die nare bijwerkingen kreeg van een implantaat, een bandje tegen stress-incontinentie. Weghalen in Nederland gaat niet. Daarvoor moet ze nu naar de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Peters uit Geldrop is een van de vele vrouwen die nare bijwerkingen kreeg van een implantaat, een bandje tegen stress-incontinentie. Weghalen in Nederland gaat niet. Daarvoor moet ze nu naar de VS. © DCI Media

Nooit meer spontaan op pad: Monique wil vrouwen waarschuwen voor kunststof implantaat bij bekken-problemen

GELDROP - De Geldropse (oud)basisschool-leerkracht Monique Peters (61) raakte gehandicapt door een bandje dat werd ingebracht om urineverlies te voorkomen. Het verwoestte haar leven zoals ze het kende, maar niet haar optimistische kijk. Bovendien komt er nu toch de onmogelijk geachte operatie om het implantaat te verwijderen. In Amerika. Haar vrienden brachten het geld bij elkaar. Monique Peters is blijmoedig en vol vertrouwen. 

  1. Evenement, veiling en loterij moeten Tess van Loon (1) aan rolstoelbus helpen

    Evenement, veiling en loterij moeten Tess van Loon (1) aan rolstoel­bus helpen

    NUENEN/EINDHOVEN - De éénjarige Tess van Loon uit Eindhoven lijdt aan de spierziekte SMA-2. Die zorgt ervoor dat haar spieren zich niet goed ontwikkelen, en ze dus haar hele leven rolstoelgebonden zal zijn. Verschillende instanties helpen het gezin Van Loon uiteraard bij die uitdaging, maar ook de familie zelf komt in actie. Zij startten een inzamelingsactie voor de aanschaf van een rolstoelbus. Op 18 juli vindt daarvoor een spinning-evenement plaats in Nuenen, maar dat is lang niet het enige.