Volledig scherm
De politie neemt een auto in beslag in het onderzoek naar twee verdachte drugshandelaren uit Nuenen © Politie

Nuenen doet aangifte tegen verdachte drugshandelaren wegens bijstandsfraude

NUENEN - De gemeente Nuenen heeft aangifte gedaan tegen twee inwoners wegens jarenlange bijstandsfraude. De twee mannen ontvingen een bijstandsuitkering terwijl ze vermoedelijk riant verdienden in de wiethandel. In totaal gaat het mogelijk om 2,4 ton waarvan Nuenen denkt dat die ten onrechte is uitgekeerd aan de beide inwoners. 

Op 26 september werden de twee mannen (58 en 56 jaar) aangehouden als hoofdverdachten in een onderzoek naar wiethandel. De politie kreeg argwaan vanwege de luxe levensstijl van de mannen terwijl ze op papier niet meer ontvingen dan een uitkering.

Vermoedens over illegale inkomsten werden na hun arrestatie bevestigd. In de sociale huurwoning van de 56-jarige Nuenenaar trof de politie ruim 420.000 euro contant geld. Ook vier auto's werden tijdens het onderzoek in beslag genomen. 

Bij de 58-jarige Nuenenaar werd een lege hennepstekkerij aangetroffen. Bij de jongere medeverdachte werd behalve een hoeveelheid wiet (bijna 2,4 kilo) op zolder een hennepdrogerij ontdekt. Verder had hij ventilatoren, verwarmingselementen, weegschalen, een lamineermachine, een sealapparaat, groeilampen en een koolstoffilter in huis.    

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de beide verdachten respectievelijk zeven en acht jaar een uitkering hebben ontvangen. De uitkering is na hun arrestatie stopgezet.

Het huurhuis van de 56-jarige verdachte ging voor een maand op slot. Woningcorporatie Helpt Elkander heeft bovendien het huurcontract opgezegd.