Volledig scherm
© Thinkstock

Nuenen gaat door met verbreding fietspad Papenvoortsedijk

NUENEN - De gemeente Nuenen heeft op het laatste moment ontdekt dat er geen vergunning nodig is voor de verbreding van het fietspad naar Stiphout. Bezwaren uit de buurt zijn daarom ongegrond verklaard. 

Diverse bewoners van de Noorderklamp in Nuenen keerden zich tegen de verbreding van het fietspad dat grenst aan hun achtertuin. Ze vrezen dat het bredere fietspad automobilisten uitnodigt voor misbruik. Volgens de bewoners gebruiken automobilisten het fietspad en zandpad aan de Papenvoortsedijk nu al als crossbaan. Hondenbezitters parkeren er om hun huisdier uit te laten.

Racebaan

Aan de zijde van Helmond is het fietspad al verbreed en veranderd in een racebaan, zeggen de tegenstanders. Bovendien zijn ze niet overtuigd dat de er bij forenzen en recreanten behoefte is aan een intensiever gebruik van het fietspad. 

Tijdens de bezwaarprocedure van een grote groep buurtbewoners ontdekte de gemeente dat het bredere fietspad past binnen het vernieuwde bestemmingsplan. Het was niet nodig om een speciale vergunning aan te vragen. De gemeente trok de aanvraag in en de bezwaren werden ongegrond verklaard. 

Bomen

De tegenstanders zijn begin deze maand geïnformeerd met een brief. De gemeente belooft in de brief rekening te houden met de argumenten van de buurtbewoners. ,,Wij zullen deze bezwaren nog eens in ogenschouw nemen, en vervolgens nadere besluiten nemen’’, kondigt de gemeente aan. 

Nuenen wil onder andere meedenken over het behoud van bomen. Al eerder werd toegezegd dat het bredere fietspad niet bedoeld is voor bromfietsers. Aan de uiteinden en in het midden komen paaltjes om automobilisten weg te houden.

Het fietspad krijgt een breedte van 3,5 meter en dat is volgens de gemeente Nuenen nodig om goed te kunnen passeren.