Nuenen legt rode loper uit voor toerist maar wil geen Volendam worden

VideoNUENEN - Een autoluw centrum met veel ruimte voor voetgangers, nieuwe inrichting van parken, een brug over de gemeentevijver en zelfs een ondergrondse parkeergarage in de Kloostertuin. Uit het plan met de titel De Wereld van Van Gogh blijkt een verregaande ambitie. Maar vooralsnog blijft het bij een ambitie. 

,,We zijn de enige gemeente in Nederland met zoveel monumenten gerelateerd aan Van Gogh”, zegt wethouder Ralf Stultiëns trots. Het is een verklaring voor de verregaande plannen die Nuenen als openluchtmuseum meer allure moeten geven. ,,Maar het moet geen Volendam van het zuiden worden", voegt hij daar aan toe. Als het aan de plannenmakers ligt geen treintjes met toeristen of andere poppenkast. Maar een betere samenhang van plekken uit het leven van Van Gogh met meer groen en minder verkeer. Alle ideeën samen moeten het voor toeristen aantrekkelijker en voor inwoners en ondernemers leefbaarder maken. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.