Nuenen kent een rijk verenigingsleven, maar de regels voor huur en gebruik van zalen en terreinen lopen te veel uiteen. Op de foto is het Showkorps O&V in actie.
Volledig scherm
Nuenen kent een rijk verenigingsleven, maar de regels voor huur en gebruik van zalen en terreinen lopen te veel uiteen. Op de foto is het Showkorps O&V in actie. © Kees Martens

Nuenen trekt huren voor alle verenigingen gelijk

NUENEN - Alle verenigingen in Nuenen moeten in de toekomst dezelfde huur betalen voor gebruik van gebouwen of terreinen die van de gemeente zijn. Nu liggen de tarieven behoorlijk uiteen en dat is oneerlijk, aldus de gemeente.

 1. Zelfrijdende auto geeft cardiologen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dottermethode
  PREMIUM

  Zelfrijden­de auto geeft cardiolo­gen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dotterme­tho­de

  EINDHOVEN - De bedenkers hadden het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen, maar de kennis achter de zelflerende en zelfrijdende auto maakt een einde aan een verhitte discussie onder cardiologen. Want moet er nu wel of niet een fikse doorstroming in een kransslagader zijn om een vernauwing te meten? Rekenmethodes die zelfrijdende auto’s ook gebruiken, gaven het antwoord: ‘Ja, dat moet’.
 2. Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’
  PREMIUM

  Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’

  STEENSEL - Het klonk weer als vanouds. Coaches die spelers fanatiek aanmoedigden en gejuich bij een doelpunt. Zaterdagochtend kon het weer, althans voor jeugdteams. Nu de regels versoepeld worden timmerde de KNVB een alternatieve competitie in elkaar; De Regiocup. De spelertjes van de Knegsel Steensel Combinatie (KSC) en De Valk uit Valkenswaard waren er maar wat blij mee. Eindelijk weer een potje ‘voor het echie'. Zij wel, want niet alle clubs kregen het geregeld.