Volledig scherm
Leerlingen van het Plein College hielden een actie voor Nicaragua. © FotoMeulenhof

Nuenens bouwteam stelt reis naar onrustig Nicaragua uit

NUENEN - Een hulpactie vanuit Nuenen voor Nicaragua is uitgesteld omdat het gevaarlijk onrustig blijft in het land. 

Vanwege voortdurende onrust in Nicaragua gaat een benefietactie van een groep Nuenenaren voorlopig niet door. Noodgedwongen hebben ze hun reis naar het Midden-Amerikaanse land geannuleerd. In het najaar hoopt het gezelschap alsnog naar Nicaragua te kunnen om er huizen te gaan bouwen voor arme inwoners.

In de afgelopen periode hebben Nuenense ondernemers en leerlingen van het Nuenens College in totaal meer dan 30.000 euro opgehaald voor de bouw van huizen in Nicaragua. Vorige maand was er een drukbezochte veiling op school en leverden honderden ouders en grootouders een grote of kleine bijdrage.

Door gewelddadige demonstraties tegen de regering stond de reis naar Nicaragua al op losse schroeven. Bij protesten in steden en op universiteiten zijn in de afgelopen weken tientallen doden en zwaargewonden gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft weliswaar geen negatief reisadvies uitgevaardigd maar waarschuwt reizigers wel om uit de buurt te blijven van de demonstraties.

Ingezameld geld

Hoop dat de rust op tijd terug zou keren in het land is niet uitgekomen. De vliegtickets zijn ingeleverd maar het geld krijgen de veertien deelnemers niet volledig terug, aldus initiatiefnemer Gerard van Keulen uit Nuenen. ,,Het is kei balen. We hebben zo’n enthousiaste club. Ik heb er echt buikpijn van’’, zegt hij over de beslissing.

Van Keulen benadrukt dat het ingezamelde geld veilig op een rekening staat van hulporganisatie Home Plan. Het zal worden aangewend zodra de reis wel gemaakt kan worden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement