Volledig scherm
Boerin Agnes van de Ven © André Weima

Nuenense carnavalsonderscheiding voor boerin Agnes

NUENEN - Boerin Agnes van de Ven krijgt op 31 maart de Dwèrsklippel met het Witte Voetje, de jaarlijkse onderscheiding van de voormalig carnavalsprinsen in Nuenen. De geboren en getogen Nuenense verdient de onderscheiding vanwege haar inzet voor het boerenbedrijf in Nederland, bepaalden de oud-prinsen.  

Als eerste deelneemster aan het populaire datingprogramma Boer zoekt Vrouw (BZV) werd boerin Agnes in 2007 nationaal bekend. Sindsdien vraagt ze aandacht voor de moeilijke positie en toekomst van boeren. Ze maakte bijvoorbeeld een theatershow en is nog steeds regelmatig te zien op tv.

Boerendochter Agnes van de Ven woont al jaren in Gasselternijveen in Drenthe maar groeide op in Nuenen. Haar naam circuleerde in het dorp al langer als kandidaat voor het Witte Voetje.

De Nuenense oud-prinsen kiezen ieder jaar een Witvoeter, iemand die positief en dwars tegen alles in gaat en toch het doel bereikt.  

De onderscheiding wordt traditioneel uitgereikt op de tweede zondag van januari. Omdat de uitverkorene destijds hoogzwanger was van haar derde kind werd de plechtigheid uitgesteld. Op zondag 31 maart komt ze alsnog naar Nuenen om de onderscheiding in ontvangst te nemen.