Volledig scherm
PREMIUM
De Geldropse AH wilde een decemberavond vorig jaar al eerder sluiten vanwege een verdachte klant, maar deze sloeg toch nog toe. © Bert Jansen

OM wil dwangtbs voor overval AH Geldrop

DEN BOSCH - De caissières waren er al bang voor, wilden de Geldropse AH ook eerder sluiten maar toch werden ze overvallen. Het OM ziet geen andere oplossing voor de gestoorde Eindhovenaar dan dwangtbs, zo bleek op een heftige zitting.

Die decemberdag, vorig jaar, kreeg een caissière enge voorgevoelens toen een klant binnen korte tijd voor de tweede keer bij haar kassa stond. Hij zag er eng uit en probeerde overduidelijk in haar geldlade te kijken. Ander personeel was het ook opgevallen en dus zou de zaak om acht uur al sluiten.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.