Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Onenigheid over beheer gemeenschapshuis Zesgehuchten Geldrop

GELDROP - ,,Het gemeenschapshuis had op onze wijze weer het kloppend hart van Zesgehuchten kunnen worden.” Henk Bos, algemeen voorzitter van Belangenvereniging Zesgehuchten, vindt het jammer dat de gemeente een extern adviseur inhuurt voor het beheer van het gemeenschapshuis in de wijk.

De belangenvereniging was samen met mensen van wijkvereniging Plein6G bijna een jaar met de gemeente in gesprek over het beheer. Het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten heeft in januari vorig jaar aangegeven per 31 december 2017 te stoppen. De gemeente heeft naar opvolging gezocht. Aan belanghebbenden in de wijk is gevraagd of ze interesse hadden het bestuur over te nemen. Daar is een initiatiefgroep uit ontstaan, met onder meer mensen van de belangenvereniging.

,,De gemeente is inderdaad met ons in gesprek geweest”, zegt Bos. ,,Onze insteek is dat het gemeenschapshuis voor de gemeenschap is. Voor verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk, in de eerste plaats uit Zesgehuchten.”

Niet alle ruimtes zijn volgens de vereniging geschikt om te verhuren en sommige ruimtes worden voor andere doeleinden gebruikt. ,,Dit geeft een ongewenste mix in de belangen onderhoud en beheer. Wij zien er niets in om slechts verhuurder/beheerder te mogen zijn van een paar slecht verhuurbare lokalen als soortement vooruitgeschoven post van de gemeente”, stelt de voorzitter.

De belangenvereniging vindt dat alle (semi)commerciële verhuuractiviteiten naar Hofdael moeten. Bos: ,,Dit bedrijf kan extra inkomsten wellicht goed gebruiken nu de gemeentelijke inkomsten met de bouw van een nieuwe raadszaal en vergaderruimte op het gemeentehuis verdwijnen.”

De gemeenteraad ging eerder akkoord met de bouw van een multifunctionele vergaderaccommodatie op het huidige gemeentehuis. Dit betekent onder meer dat vergaderingen van de gemeenteraad in de toekomst niet meer in Hofdael plaatsvinden.

Kloppend hart

De belangenvereniging wil nog steeds dat het gemeenschapshuis het ‘kloppend hart van Zesgehuchten’ wordt. ,,Wellicht dat een nieuw college en raad deze zaak opnieuw bekijken”, besluit de voorzitter.

Het beheer van Gemeenschapshuis Zesgehuchten en het pand Tournooiveld 10, dat ook onder de Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten valt, wordt nu geregeld door een commercieel bureau. De bedoeling is om voor 1 juli een nieuw bestuur te vormen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement