Onenigheid over beheer gemeenschapshuis Zesgehuchten Geldrop
GELDROP - ,,Het gemeenschapshuis had op onze wijze weer het kloppend hart van Zesgehuchten kunnen worden.” Henk Bos, algemeen voorzitter van Belangenvereniging Zesgehuchten, vindt het jammer dat de gemeente een extern adviseur inhuurt voor het beheer van het gemeenschapshuis in de wijk.
De belangenvereniging was samen met mensen van wijkvereniging Plein6G bijna een jaar met de gemeente in gesprek over het beheer. Het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten heeft in januari vorig jaar aangegeven per 31 december 2017 te stoppen. De gemeente heeft naar opvolging gezocht. Aan belanghebbenden in de wijk is gevraagd of ze interesse hadden het bestuur over te nemen. Daar is een initiatiefgroep uit ontstaan, met onder meer mensen van de belangenvereniging.
,,De gemeente is inderdaad met ons in gesprek geweest”, zegt Bos. ,,Onze insteek is dat het gemeenschapshuis voor de gemeenschap is. Voor verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk, in de eerste plaats uit Zesgehuchten.”
Niet alle ruimtes zijn volgens de vereniging geschikt om te verhuren en sommige ruimtes worden voor andere doeleinden gebruikt. ,,Dit geeft een ongewenste mix in de belangen onderhoud en beheer. Wij zien er niets in om slechts verhuurder/beheerder te mogen zijn van een paar slecht verhuurbare lokalen als soortement vooruitgeschoven post van de gemeente”, stelt de voorzitter.
De belangenvereniging vindt dat alle (semi)commerciële verhuuractiviteiten naar Hofdael moeten. Bos: ,,Dit bedrijf kan extra inkomsten wellicht goed gebruiken nu de gemeentelijke inkomsten met de bouw van een nieuwe raadszaal en vergaderruimte op het gemeentehuis verdwijnen.”
De gemeenteraad ging eerder akkoord met de bouw van een multifunctionele vergaderaccommodatie op het huidige gemeentehuis. Dit betekent onder meer dat vergaderingen van de gemeenteraad in de toekomst niet meer in Hofdael plaatsvinden.
Kloppend hart
De belangenvereniging wil nog steeds dat het gemeenschapshuis het ‘kloppend hart van Zesgehuchten’ wordt. ,,Wellicht dat een nieuw college en raad deze zaak opnieuw bekijken”, besluit de voorzitter.
Het beheer van Gemeenschapshuis Zesgehuchten en het pand Tournooiveld 10, dat ook onder de Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten valt, wordt nu geregeld door een commercieel bureau. De bedoeling is om voor 1 juli een nieuw bestuur te vormen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Helmonds afvalverwerker wint principezaak tegen staatssecretaris en mag voorlopig teerhoudend asfalt exporteren
DEN HAAG/HELMOND – De Helmondse afvalrecycler I-BAS BV moest er de strijd met een staatssecretaris voor aangaan, maar heeft bij de Raad van State nu aan het langste eind getrokken. Het verbod op de export van teerhoudend asfaltgranulaat is voorlopig opgeheven. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUM
274 struikelstenen met allemaal een indrukwekkend verhaal: laatste oorlogsmonumentjes in Eindhoven worden geplaatst
EINDHOVEN - Dertien jaar na de plaatsing van de eerste struikelstenen in Eindhoven worden donderdag 19 mei de (voorlopig) laatste twee van in totaal 274 geplaatst in de Lavendellaan. Een blijvende herinnering aan Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. -
Belangenvereniging Zesgehuchten Geldrop: andere visie op Gemeenschapshuis
GELDROP - "Het Gemeenschapshuis had op onze wijze weer het kloppend hart van Zesgehuchten kunnen worden." Henk Bos, algemeen voorzitter van Belangenvereniging Zesgehuchten, vindt het jammer dat de gemeente een extern adviseur inhuurt voor beheer van het gemeenschapshuis in de wijk. -
Parkeerconflict reden opstappen Zesgehuchten-bestuur
GELDROP - Gemeenschapshuis Zesgehuchten zit zonder bestuur. Volgens de oud-voorzitter was dat niet nodig geweest.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUM
Oma zei stoppen, maar opa wilde door, desnoods voor ’n halve cent: bakkerij Koolen bestaat nu honderd jaar
ASTEN - De leiding is veranderd maar de naam is gebleven. Dat Bakkerij Koolen de honderd jaar nu aantikt, ligt toch niet zo maar voor de hand. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer