Volledig scherm
PREMIUM
Tonnen, zo niet miljoenen zijn verdiend met de handel in drugs en grondstoffen ervoor door een bende opererend vanuit Geldrop. Dat zegt het OM dat ook de klusjesmannen voor de rechter haalt. © ANP XTRA

‘Ook de kleine jongens in drugs verdienen straf’

DEN BOSCH - Negen keer klonken er dinsdag variaties van ‘Ik wist nergens van’ in de Bossche rechtbank. Maar officier van justitie Erna Vrijhoeven eiste desondanks straffen van vijftien tot dertig maanden cel voor hulpjes en klusjesmannen van een flinke Geldropse drugsbende. Onder hen twee Chinezen, met een loods enkel voor ‘opslag van geld en telmachines’.

De leiders van de bende zaten vorige week in het strafbankje en hoorden tot acht jaar cel eisen. Ze opereerden vanuit een tweedehandszaak in Helmond. De eigenaars, twee broers, en een zoon namen er bestellingen op van chemicaliën voor drugslabs of kant-en-klaar spul. In de rechtbank bleek dinsdag hoe dat verder in zijn werk ging. De koper kwam met een busje naar een afgesproken plek. Daar gaf hij de sleutels af, zag het ding wegrijden en kreeg het een halfuurtje later volgeladen weer terug.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.