Volledig scherm
Frans Klos en zijn paard Belle Amie. © Frans Klos

Ook derde verdwenen paard Nuenen getraceerd, maar nog niet terug

NUENEN - Ook het derde paard dat eind maart verdween uit een paardenbox in Nuenen is getraceerd, maar nog niet terug bij de eigenaar. 

Frans Klos uit Zoetermeer kan zijn paard Belle Amie voor 5500 euro terugkopen van de handelaar die nu in het bezit is van het paard. Klos probeert via crowdfunding het geld bij elkaar te krijgen.

Drie eigenaren hadden hun paarden toevertrouwd aan een tussenpersoon, die ze voor hen zou verkopen. Maar eind maart was de tussenpersoon plotseling met de paarden ervandoor. Hij bleek zich te hebben bediend van valse namen, maar de eigenaren herkenden hem van foto's op internet als Rowan S.. S. kwam eerder in het nieuws omdat hij zijn uit huis geplaatste dochter, baby Hannah, had ontvoerd. Vorig jaar deden tientallen mensen aangifte tegen hem vanwege oplichting.

Handelaren

De andere twee verdwenen paarden kwamen eerder al terug bij hun eigenaren. Door bemiddeling van de recherche is nu ook Klos zijn paard op het spoor. De politie bevestigt zijn verhaal. Belle Amie is via meerdere handelaren bij de huidige eigenaar terechtgekomen. Geen van die handelaren wordt ergens van verdacht. Volgens de politie waren ze te goeder trouw. Het onderzoek loopt nog. Een verdachte is nog niet aangehouden.