Gemeentehuis in Nuenen.
Volledig scherm
Gemeentehuis in Nuenen. © DCI Media

Ook Nuenense gemeenteraad vergadert digitaal

NUENEN - De gemeenteraad van Nuenen gaat op 23 april digitaal vergaderen. De fractievoorzitters hebben dat donderdagavond afgesproken tijdens een digitaal overleg.

Op de agenda staan de onderwerpen van de gemeenteraadsvergadering die in maart niet kon doorgaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. De politieke partijen hebben bepaald dat er geen debat zal zijn en alleen besluiten worden genomen.

Een besluit over de bouw van een appartementencomplex in het centrum van Nuenen is voor zover bekend het belangrijkste agendapunt. Discussie over het omstreden plan heeft al plaatsgevonden maar de beslissing werd in februari uitgesteld omdat de stemverhouding in de gemeenteraad precies in balans was (9-9). Andere voorstellen die discussie op kunnen leveren worden niet verwacht.

Boze reacties

Vorige week zorgde de Nuenense politiek voor ophef omdat een delegatie raadsleden nog fysiek bij elkaar kwam voor informeel overleg ondanks alle regels en adviezen naar aanleiding van de coronacrisis. Het leverde burgemeester Maarten Houben veel boze reacties op.

De burgemeester noemde een gebrek aan ervaring en handigheid in het videovergaderen als een van de redenen om nog bij elkaar te komen.

Gemeenteraadsleden hebben deze week uitleg gehad en geoefend met digitaal vergaderen en donderdagavond hebben de fractievoorzitters online overlegd. Volgens een gemeentewoordvoerder ging dat prima.

De gemeente zegt dat de digitale raadsvergadering op 23 april ook voor publiek is te volgen. Of de gemeenteraad nog vaker digitaal gaat vergaderen is nog niet bepaald.