Directeur Operations Jos Habets (links) van DAF bij de overhandiging van de elektrische truck aan de familie Manders een jaar geleden.
Volledig scherm
Directeur Operations Jos Habets (links) van DAF bij de overhandiging van de elektrische truck aan de familie Manders een jaar geleden. © DAF Trucks

Openbaar laadstation voor e-trucks niet in Nuenen, mogelijk toch in Geldrop

NUENEN/GELDROP - Een openbaar laadstation voor e-trucks dat exploitant Allego samen met transportbedrijf Tinie Manders wil bouwen komt niet in Nuenen en mogelijk toch in Geldrop. 

Allego heeft de gemeente Nuenen laten weten af te zien van de beoogde locatie aan de Collse Hoefdijk vanwege de financiële risico's van eventuele planschade. Het bedrijf vreest bovendien veel tijdverlies door bezwaren van bewoners van de nabijgelegen wijk Eeneind. 

Primeur

De Geldropse transportonderneming Tinie Manders is sinds vorig jaar de trotse eigenaar van een elektrische trekker met een elektrisch geconditioneerde oplegger. De e-truck is voor een volle accu vooralsnog afhankelijk van een laadpunt bij DHL in Eindhoven. De bouw van een laadpunt op eigen terrein en voor eigen rekening is voor het transportbedrijf financieel niet interessant. 

Met de snelgroeiende Nederlandse exploitant van snellaadstations Allego ging Tinie Manders daarom op zoek naar een locatie voor een openbaar laadpunt, voor zover bekend een Europese primeur. 

Gevaren

Toen in Geldrop geen goede plek gevonden kon worden, troffen beide bedrijven aan de overzijde van de gemeentegrens in Nuenen belangstelling voor het initiatief. De gemeente was bereid om grond ter beschikking te stellen aan de Collse Hoefdijk. 

Maar onder andere de wijkraad Eeneind keerde zich vanwege de gevaren tegen de komst van het laadstation dichtbij een benzinepomp en het spoor in Nuenen. 

Toch niet heel makkelijk

Directeur Eveline Manders van de Geldropse transportonderneming baalt stevig van de tegenslag. ,,De gemeente Nuenen was erg positief en heeft echt veel voor ons gedaan maar het blijkt toch niet heel makkelijk. Het is echt jammer’’, reageert ze. 

Manders geeft de moed nog niet op. Het bedrijf heeft in Geldrop alsnog een potentiële locatie gevonden. Directeur Manders wil nog niet zeggen waar precies. Ze hoopt nog steeds dat het plan dit jaar uitgevoerd kan worden.