Volledig scherm
Een scene uit de film Bohemian Rhapsody. © AP

Openluchtbioscoop op Landgoed Gulbergen met Bohemian Rhapsody

GELDROP - Landgoed Gulbergen is in augustus het decor van een openluchtbioscoop. Publiek kan bovenop de afvalberg gratis komen kijken naar de filmhit Bohemian Rhapsody.

De beheerder van de voormalige stortplaats is de bedenker van het nieuwe evenement en heeft het Geldropse filmhuis Hofdael gevraagd de filmavond te organiseren. In het centrum van Geldrop organiseert Hofdael al een paar jaar zomeravond buitenfilms.  

Stoeltje

Volgens voorzitter Renny de Bruyn komt op de helling van de Gulbergen een groot projectiescherm te staan. Bezoekers kunnen met een stoeltje of dekentje boven op de heuvel gaan zitten. 

De Bruyn zegt dat de organisatie van de openluchtbioscoop past in het streven van de beheerders om Gulbergen te ontwikkelen als recreatiegebied. Aan de gemeenten Geldrop-Mierlo en Nuenen is subsidie gevraagd. Geldrop-Mierlo draagt het gevraagde bedrag van 2500 euro bij. Nuenen draagt 800 euro bij.  

Wind

De Bruyn waarschuwt dat de organisatie van de filmavond niet risicoloos is. Vanwege het afval in de grond kan het megascherm niet diep verankerd worden en een klein zuchtje wind kan het feestje al bederven. 

Maar als het weer meezit, krijgen de toeschouwers een unieke filmervaring met de lichtjes van Eindhoven en Helmond als achtergrond. 

Stroom

Het filmhuis houdt rekening met ten minste 750 bezoekers. Op een financieel succes rekent De Bruyn vooralsnog niet. De toegang is gratis en alleen al het scherm plus apparatuur kosten 3000 euro. Aggregaten moeten de stroom leveren die bovenop de heuvel niet aanwezig is. Ook verlichting op de berg moet geregeld worden voor als na afloop iedereen in het donker terugkeert naar de parkeerplaats onderaan de heuvel. 

Inkomsten genereert het filmhuis met de verkoop van drank en eten. 

Bohemian Rhapsody over rockband Queen won vier Oscars en was de best bezochte film van 2018. De Bruyn gaat ervan uit dat er genoeg mensen zijn die de film nogmaals willen zien.