Volledig scherm
St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. © Ton van de Meulenhof

Opleiding sport bij St. Anna in Geldrop

GELDROP - Vanaf begin volgend jaar heeft de St. Anna Zorggroep een opleidingsplaats voor Sportgeneeskunde. Sportarts Hans van Kuijk wordt hoofdopleider.

Van Kuijk is werkzaam bij medisch sportgezondheidscentrum St. Anna TopSupport te Eindhoven, dat onder andere zorgdraagt voor alle selectieteams van PSV. De opleiding wordt dan ook vanuit TopSupport gecoördineerd. Daar sportarts een breed opgeleide medisch specialist is, gaan behalve Van Kuijk medische specialisten uit het St. Anna Ziekenhuis en huisarts Tom de Rooij uit Geldrop bijdragen aan de opleiding.

Impuls

Het St. Anna Ziekenhuis heeft jaren expertise op het gebied van sport en bewegen en wil samen met TopSupport uitgroeien tot hét expertisecentrum voor sport- en beweegzorg. Daarnaast wil het samenwerken met externe zorgverleners. ,,De aan het ziekenhuis toegewezen opleidingsplaats Sportgeneeskunde geeft aan beide ambities een geweldige impuls'', aldus Luc van den Akker, interim-voorzitter van de raad van bestuur.

Bij een sportarts kan iedereen terecht met vragen rond verantwoord sporten en bewegen, ongeacht het niveau. Om blessures te voorkomen doet een arts preventieve sportmedische onderzoeken en neemt inspanningstesten af. Naast individuele sporters worden teams begeleid.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.