Volledig scherm
Opwettenseweg in Nuenen © google streetview

Opwettenseweg in Nuenen blijft open voor autoverkeer

NUENEN - De Opwettenseweg in Nuenen gaat niet dicht voor autoverkeer. Het besluit uit 2008 om de weg autoluw te maken is donderdagavond door een ruime meerderheid van de gemeenteraad teruggedraaid. 

De gemeenteraad denkt dat andere routes van en naar Eindhoven onevenredig veel drukker worden als de Opwettenseweg dichtgaat voor autoverkeer. Volgens zes van acht raadsfracties is het van belang om diverse manieren te hebben om naar Eindhoven te kunnen rijden.  

De doorgaande Opwettenseweg vormt de oostelijke grens van nieuwbouwwijk Nuenen-West en leidt naar de A270 richting Eindhoven en Helmond.

Het is een intensief gebruikte route voor woon-werkverkeer vanuit Nuenen maar ook voor sluipverkeer uit de regio. Er fietsen bovendien veel scholieren en forensen. De Opwettenseweg behoort tot de gevaarlijkste verkeerssituaties van Nuenen. Door de groei van Nuenen-West neemt de drukte alleen maar toe. Aanwonenden willen dat de weg dichtgaat voor autoverkeer.  

Het Nuenense college van B&W was van plan om van de Opwettenseweg een comfortabele en veilige snelfietsroute te maken. 

De gemeenteraad keerde zich in het algemeen tegen fietsstraten en wil dat bestaande wegen blijven bestaan, eventueel met fietsstroken of vrijliggende fietspaden.