Volledig scherm
Bloem & Tuin in Nuenen. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Organisatie: 'Laatste zondag Bloem & Tuin in Nuenen was topdag'

NUENEN - De 26ste editie van Bloem & Tuin zit er weer op. Maandag rest alleen om 18.00 uur de traditionele uitverkoop aan de ingang.

Het was zondagmiddag goed te merken dat het de laatste beursdag is. Vooral planten worden voor nog minder dan de beursaanbieding aangeboden. ,,We verkopen de spullen liever goedkoop dan dat we extra op en neer moeten rijden", zegt een standhoudster. Er worden deze middag ook eerder gekochte spullen opgehaald.

De 'kunststraat' die dit jaar met sculpturen, schilderen, kleien en glasblazen voor het eerst nadrukkelijk ruimte inneemt, kan op goedkeuring van veel bezoekers rekenen. 'Weer eens wat nieuws!', klinkt het. Er is veel aanloop, maar de verkoop van de kunst is wisselend en daar is waarschijnlijk een prijstechnische reden voor. 'Hartstikke mooi, maar een beetje te duur voor mij.'

Insectenwerende artikelen werden juist heel goed verkocht. Artikelen die insecten niet doden, maar weghouden, zoals de citroengeranium en anti-muggen spiraal.

Tevreden

Organisator John Geven kijkt met een tevreden gevoel terug, hoewel het bezoekersaantal met 40.000 dit jaar wat lager ligt dan vorig jaar. ,,De weersverwachting speelde ons parten. De mensen kijken daar thuis naar en komen niet of stellen hun bezoek uit. En zo hebben we goede en minder goede dagen. Gelukkig was deze laatste zondag een topdag en van de bezoekers krijg ik veel positieve reacties, en dat vind ik toch het belangrijkste."

Nieuwe ideeën voor volgend jaar zijn er ook al, vertelt Geven, zoals samenwerking met de Design Academy in combinatie met groen en met duurzaamheid, en verschillende activiteiten voor kinderen.