Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock/ThinkStock

Ouderen KBO Nuenen vieren kerst zonder pastoor

NUENEN - Door een koers- en naamsverandering is er dit jaar bij de traditionele kerstvieringen van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Nuenen geen rol voor de parochie en pastoor.

De KBO in Nuenen sloeg dit jaar een nieuwe weg in. De ouderenbond wil af van het stoffige imago. De vereniging heeft daarom ook afscheid genomen van het woord katholiek in de naam. Senergiek werd in oktober onthuld als de nieuwe naam. De ouderenvereniging bleef wel aangesloten bij KBO Brabant.

Pastoor Hans Vossenaar verzorgde jarenlang een inleiding bij de kerstvieringen van de KBO in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Voorzitter Gonnie Lucassen van Senergiek zegt dat in goed overleg is besloten dat de parochie dit jaar niet aanwezig is. ,,We zoeken een nieuwe vorm voor de viering en het was te kort dag een goede vorm te vinden."

In gesprek

Of voor de katholieke boodschap van de pastoor volgend jaar wel weer ruimte is, durft Lucassen nog niet te zeggen. ,,Ik kan er nog geen uitspraken over doen. We hebben nu een naam die alle gezindtes binnenlaat. We zijn in gesprek met de pastoor en dat gesprek gaat volgend jaar verder."

Leden van Senergiek zeggen dat de pastoor het niet eens was met de naamswijziging. ,,Van mij hoefde het ook niet", zegt één van hen.

Pastoor Vossenaar laat weten dat er volgens hem weinig aan de hand is. ,,We hebben het uitvoerig met elkaar besproken. Zij zoeken hun eigen weg en proberen een eigen keuze te maken. Volgend jaar kijken we weer verder", zegt hij.