Volledig scherm
Parkeren met parkeerschijf wordt binnenkort ingevoerd in Nuenen © Jean Pierre Reijnen

Parkeerplaatsen bij AH en Jumbo toegevoegd aan blauwe zone Nuenen

NUENEN -  De particuliere parkeerterreinen bij de Albert Heijn (Walburg) en Jumbo (De Smidse) worden toegevoegd aan de blauwe zone die Nuenen binnenkort invoert. De gemeente Nuenen heeft dat besloten omdat een bezwaar van eigenaar Roland Grimberg van de Jumbo is toegewezen.

De supermarkteigenaar krijgt van de gemeente gelijk dat het particuliere eigendom van de parkeerplaatsen geen belemmering vormt om er parkeren met parkeerschijf in te voeren. Bovendien is een overeenkomst uit 1994 gevonden op basis waarvan De Smidse een openbare weg is.

Verder weegt volgens de bezwarencommissie van de gemeente het algemeen belang zwaarder dan het belang van de eigenaren.

Toestemming

De gemeente Nuenen wilde beide parkeerterreinen vanwege de grote parkeerbehoefte opnemen in de blauwe zone maar kreeg geen toestemming van de de eigenaren, projectontwikkelaars Frans en Jan van Santvoort.

Eigenaar Roland Grimberg van de Jumbo diende bezwaar in vanwege zijn vrees voor overlast van langparkeerders bij de supermarkt.

Appartementen

De broers Van Santvoort zeggen dat het personeel van bijvoorbeeld de kantoren van de Rabobank en notaris Schäfer het slachtoffer worden als ze niet meer de hele dag kunnen parkeren aan De Smidse. Ze zijn bovendien bang dat hun plannen om er appartementen te bouwen worden gedwarsboomd.

De gemeente zegt dat blauwe markering eenvoudig kan worden verwijderd en dat bouwplannen niet belemmerd worden. Een deel van de parkeerplekken op de parkeerterreinen blijft bovendien beschikbaar voor langparkeerders, staat in een mededeling aan de gemeenteraad.

Wethouder Caroline van Brakel zegt dat alle seinen op groen staan om het parkeren met parkeerschijf te gaan invoeren. Wanneer dat precies gebeurt, kon ze nog niet zeggen.

Frans en Jan van Santvoort willen niet reageren op de beslissing van de gemeente.

De invoering van de blauwe zone is een wens van de ondernemers in het centrum van Nuenen omdat er op piekmomenten te weinig parkeerplaatsen zijn voor bewoners en bezoekers. Tijdens winkeltijden moet de parkeerschijf worden gebruikt. De maximumparkeertijd is bepaald op twee uur.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.