Het koor met de solo zangers aan het repeteren tijdens presentatie voor The Passion in Nuenen
Volledig scherm
Het koor met de solo zangers aan het repeteren tijdens presentatie voor The Passion in Nuenen © DCI Media

Passion in Nuenen wil aan het denken zetten

NUENEN - De kaartverkoop voor The Passion in Nuenen start donderdag. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Om behalve de solisten ook het projectkoor in het zonnetje te zetten, koos de organisatie van Passion Nuenen ervoor om de perspresentatie plaats te laten vinden in de spiegelzaal in Het Klooster, hun repetitieruimte. Speciaal voor de foto werd een nummer gezongen met de solisten tussen de koorleden in.

Verteller van het lijdensverhaal is Hans Vervuurt. Hij vertelde ook het verhaal van burgemeester Van Rijckevorsel bij ‘Aber ich kann nicht anders’ tijdens de bevrijdingsherdenking en deed dat bijzonder mooi. ,,Ik ben vereerd dat ik weer ben gevraagd. Ik schrijf mijn eigen teksten maar ook die van de solisten. Zij spreken in deze versie meer dan in de vorige. Als thema kan ‘Iedereen is van de wereld’ gelden. Met een dubbele betekenis. Ook die van écht van de wereld zijn omdat iedereen op zijn schermpje tuurt. Er wordt een link gelegd met nu, met de moderne sociale media.”

De Nuenense Lise Verheijden had in de eerste editie de rol van Maria Magdalena, deze editie is ze Maria: ,,Ik ben blij dat ik weer mee mag doen, ik heb er echt van genoten, vooral van alle muziek.” Shari-Sayan Verharen, ook uit Nuenen, speelt nu de andere Maria: ,,Voor mij is het de eerste keer dat ik zoiets doe. Het is een droom die uitkomt.” Ze zingt al jaren, heeft zangles en deed aan talentenjachten mee. Nuenenaar Bart de Rooij timmert langzaam aan zijn muzikale weg. ,,In 2018 bracht ik mijn eerste single uit en ik treed op. Dirigent Jan Koolen vroeg me om auditie te doen. Ik zie mijn rol als Petrus als enorme uitdaging.”

De overige rollen worden vervuld door Guido de Jong (Judas), Léon Briët (Pontius Pilatus) en Rusmin Madesko als Jezus. Hij heeft als solist en als dirigent al ervaring met Passion-uitvoeringen. ,,Wat ik er zo mooi aan vind is hoe liedteksten een andere lading krijgen binnen de context van het verhaal. Het is heel inspirerend.”

Brassband Nuenen

De vertelling wordt versterkt door twintig muzikale stukken, de meeste daarvan gezongen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Brassband Nuenen en een combo spelen de muziek. Het is aan regisseuse Jolande van den Boomen om de komende weken alle elementen aaneen te smeden.

Passion Nuenen wordt op 3 en op 4 april uitgevoerd in sporthal de Hongerman. Deze ondergaat een metamorfose om de juiste sfeer te creëren met vloerbedekking en doeken aan de wand. Sfeer komt ook van visuals op een groot scherm. Er is plaats voor 850 personen per voorstelling. Via passionnuenen.nl zijn kaarten te bestellen.