Het Patronaat in Mierlo.
Volledig scherm
Het Patronaat in Mierlo.

Patronaat en Loesje in Mierlo hebben jaar huurachterstand

MIERLO - Het Patronaat en Loesje in Mierlo hebben financiële problemen. De stichting die de multifunctionele gebouwen beheert en exploiteert heeft al sinds februari 2019 geen huur meer betaald aan de gemeente. 

De achterstand is opgelopen tot 27.860 euro.

De Stichting MFA (Mierlose Functionele Accommodaties) vraagt de gemeente Geldrop-Mierlo het tekort bij te passen. Daarnaast zal de stichting bij de gemeente een aanvraag indienen om structureel meer geld te krijgen. Ondanks bezuinigingen op personeelskosten en andere maatregelen, kunnen de financiële problemen niet zomaar opgelost worden. Dat heeft wethouder Rob van Otterdijk deze week laten weten in de vergadering van de commissie Samenleving.

De voorzitter van de Stichting MFA wil geen toelichting geven op de situatie of ingaan op vragen.

Het is niet voor het eerst dat Het Patronaat en Loesje financieel in zwaar weer verkeren. Dat zou met name komen omdat te weinig verenigingen en andere huurders de gebouwen weten te vinden. In de weekenden zijn er in ’t Patronaat wel wat theater- en filmvoorstellingen, maar met name overdag zouden de zaaltjes vaak leeg staan. Ook sociaal cultureel centrum Loesje – ooit gebouwd als jongerencentrum – zou heel weinig gebruikers hebben.