Volledig scherm
Zomerland in Geldrop (archieffoto). © FotoMeulenhof

Plan voor aanleg plateaus in Zomerland in Geldrop

GELDROp- Om de verkeersveiligheid te vergroten in de fietsstraat Zomerland in Geldrop is er nu een plan om vijf plateaus in de straat aan te leggen.

Nooddrempels als directe maatregel om de snelheid te verminderen in de fietsstraat Zomerland in Geldrop kunnen gevaar opleveren voor (elektrische) fietsers en brommers. Dat kreeg bewoner Erik van den Hurk te horen in zijn overleg met de Geldropse wethouder Hans van de Laar.

Van den Hurk nam het initiatief om iets te doen om de veiligheid in zijn straat te vergroten. Bij metingen bleken nogal wat auto's te hard te rijden. Al twee jaar geleden stuurden de bewoners daarover een brief naar de gemeenteraad.

Van den Hurk stemt ermee in om af te zien van het eerder geopperde idee om zo snel mogelijk nooddrempels in de straat aan te leggen. Maik Barten van de VVD vroeg in de gemeenteraad om een dergelijke noodmaatregel.

Polsen

Ook een voorgestelde opknapbeurt van Zomerland is van de baan. Zo'n maatregel is veel te duur en wordt niet gedragen door een meerderheid van de gemeenteraad.

Blijft over het voorstel om in 2021 vijf plateaus aan te leggen: drie op de kruisingen en twee op de oversteekplaatsen in de straat. Tegelijkertijd zou het asfalt dan vernieuwd worden.

Van den Hurk gaat de bewoners van de straat nu polsen over dit plan. Begin 2020 is er een inspraakavond.