Volledig scherm
Foto van het centrum van Mierlo ter illustratie. © FotoMeulenhof

Podium uit Mierlo vier keer naar Geldrop

GELDROP-MIERLO - Het nieuwe verrijdbare Mierlose podium kan dit en volgend jaar vier keer naar Geldrop. Dat is afgesproken met de vrijwilligers van de stichting Podia Cultura in Mierlo, die het podium gaat beheren.

De aanschaf van het podium kost 94.000 euro. Opslag, opbouwen en afbreken kosten jaarlijks zo’n 13.000 euro. Het geld voor de aanschaf is lang geleden beschikbaar gesteld door de gemeenteraad van Mierlo, vóór de fusie met Geldrop.

De stichting Podia Cultura ging aan de slag en overlegde met muziekgezelschappen en andere verenigingen over het gebruik van het podium. De stichting plande voor dit jaar tien en voor volgend jaar twaalf ‘draaidagen’. De stichting streeft naar een gebruik van zestien dagen per jaar.

Onkostenvergoeding

Tijdens een discussie in de Geldrop-Mierlose gemeenteraad over de financiering van het podium, bleek onlangs, dat ook in Geldrop de wens bestaat het te kunnen gebruiken. Mierlose vertegenwoordigers in de raad waren toen bang dat door de wijze van vragen, verplichtingen werden opgelegd aan de vele Mierlose vrijwilligers die betrokken waren bij de komst van het podium. Daarop heeft het gemeentebestuur overleg gehad met de Mierlose stichting, die te kennen gaf bereid te zijn het podium beschikbaar te stellen aan Geldrop. Tegen een aanvaardbare onkostenvergoeding. Het gebruik in Geldrop moet wel passen in de planning van de Mierlose stichting. Geldrop moet zelf zorgen voor een organisatie voor het gebruik.

De Mierlose vrijwilligers hadden al overleg met de Stichting Kommus in Geldrop over het podium. Over twee jaar kan er opnieuw overleg komen over het gebruik van het podium door beide dorpskernen.