Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Geldroppenaar

GELDROP - Bij de aanhouding van een man in de Wolstraat in Geldrop heeft een agent woensdagavond een waarschuwingsschot gelost. Daarbij is niemand gewond geraakt.

De politie arriveerde rond 19.30 uur met meerdere wagens bij de woning van de Geldroppenaar, nadat een buurtbewoner had gemeld dat de man eerder een vrouw in de buurt had lastiggevallen. Hij zou met een vuurwapen bij haar aan de deur hebben gestaan. Gezien die melding nam de politie 'geen enkel risico’ en besloot een waarschuwingsschot te lossen.

,,Ik hoorde mijn zoon ineens roepen: pap, er wordt hier voor de deur geschoten”, vertelt een buurtbewoner, vlak nadat de laatste politiewagens uit de straat zijn verdwenen. ,,De agent schoot recht de lucht in.”

De Geldroppenaar die door de politie is aangehouden en naar het bureau is meegenomen, is volgens buurtbewoners 'gewoon een hardwerkende man’ die met zijn twee honden aan de Wolstraat woont. Een van zijn honden bleef achter in de woning, de andere hond werd bij een buurtbewoner ondergebracht. 

Het vermeende vuurwapen is volgens de politie nog niet gevonden.