De Opwettenseweg wordt autoluw, toekomstig verkeer van en naar Nuenen-West gaat over een nieuw aan te leggen weg via het Wettenseind (Archieffoto).
Volledig scherm
De Opwettenseweg wordt autoluw, toekomstig verkeer van en naar Nuenen-West gaat over een nieuw aan te leggen weg via het Wettenseind (Archieffoto). © DCI Media

Puzzel ontsluiting Nuenen-West opnieuw gelegd; ‘Lus van Kranen’ van tafel

NUENEN - Oneindig veel varianten passeerden al de revue om het verkeer op een goede manier van en naar nieuwbouwwijk Nuenen-West te krijgen. Het college komt nu met variant X, waarin de wijk wordt ontsloten over het Wettenseind. Belangrijkste punten: geen doorgaand verkeer op de Laan door de Panakkers én de Opwettenseweg blijft autoluw.

 1. Moederbedrijf van failliet Cibatax moet schade gemeenten vergoeden, schikking aangeboden

  Moederbe­drijf van failliet Cibatax moet schade gemeenten vergoeden, schikking aangeboden

  EINDHOVEN - Zes jaar na het faillissement van het Eindhovense taxibedrijf Cibatax hebben de gedupeerde gemeenten Eindhoven, Best, Waalre, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Veldhoven eindelijk zicht op vergoeding van (een deel van) 1,2 miljoen euro schade. Nadat de hoogste rechter in januari van dit jaar heeft bepaald dat het moederbedrijf van Cibatax aansprakelijk is, onderhandelen de strijdende partijen nu over een schikking.
 1. Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belachelijk'
  Play

  Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belache­lijk'

 2. Tilburgse Hanny vertelt bij Op1 over haar jaren in de bijstand: 'Ze checkten of mijn stofzuiger écht kapot was'
  Play

  Tilburgse Hanny vertelt bij Op1 over haar jaren in de bijstand: 'Ze checkten of mijn stofzuiger écht kapot was'