Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Raad Geldrop-Mierlo geeft OnsPlatform.tv deadline

GELDROP-MIERLO - OnsPlatform.tv moet haar diensten veel goedkoper dan de gevraagde 56.000 euro aanbieden. Als dat niet kan, kiest Geldrop-Mierlo voor een ander bedrijf dat regelt dat deelnemers van verenigingen en instanties met elkaar in verbinding zijn via websites op het internet.

Een meerderheid van de Geldropse raad vond maandagavond dat OnsPlatform.tv te weinig biedt voor de jaarlijkse kosten die de gemeente nu moet betalen. Het amendement van DGG werd gesteund door DPM, CDA, GroenLinks, PvdA en Samen. DGG riep op tot een reductie van vijftig procent van de prijs, maar zag ook wel in dat dat een brug te ver was.

Vóór het einde van het jaar moet wel duidelijk zijn of het gemeentelijk sociaal platform het wel degelijk met minder geld af kan. Als dat niet lukt, moeten burgemeester en wethouders op zoek naar een alternatief.

Steunverklaringen

Zo'n vijftig Geldropse en Mierlose verenigingen en instanties zijn aangesloten bij OnsPlatform.tv. En tot volle tevredenheid, blijkt uit de steunverklaringen van wijkverenigingen Braakhuizen, Den Akert, Plein6G, Hulst-Skandia, kindcentrum De Vlinder en dorpswerkplaats 't Saam. Op de site is ruimte voor berichten, foto's en aankondigingen per wijk of organisatie.

Bestuurder Cees Kox is teleurgesteld dat de raad een beslissing over de toekomst van het platform, dat drie jaar in de lucht is, uitstelde. ,,Dit werkt vertragend. Nieuwe verenigingen worden terughoudend om ook mee te doen."

Kox wijst er op dat een aantal jaren geleden al onderzoek is gedaan naar alternatieven voor OnsPlatform.tv. Daarbij bleek de prijs van zijn organisatie aanzienlijk lager dan die van alternatieven.

Het is ook maar de vraag, vindt Kox of de vrijwilligers die zich in de wijken nu met hart en ziel voor OnsPlatform.tv inzetten, dat ook zullen doen bij het overstappen van de gemeente naar een andere organisatie. ,,Misschien wat veel gezegd: maar bij veel raadsleden is de dossierkennis mijns inziens wat ver te zoeken", stelt Kox. ,,Ik heb geen idee of ze al eens de moeite genomen hebben om naar de toepassingen van OnsPlatform.tv en het daadwerkelijk gebruik te kijken."

De bestuurder zei maximaal één vijfde van de prijs af te kunnen doen. Wethouder Peter Looijmans zei dat het niet zijn bedoeling is om aan het einde van het jaar de stekker eruit te trekken. ,,We gaan op zoek naar overeenstemming en komen hierop terug."