Volledig scherm
Op de A67 is een auto met aanhanger geschaard. © Bert Jansen

Ramptoeristen ongeluk A67 bij Mierlo: automobilisten trappen op rem en grijpen telefoon

MIERLO - Ondanks de enorme media-aandacht lijken sommige mensen het maar niet te leren. De politie heeft maandag opnieuw mensen betrapt op het gebruik van een telefoon tijdens een ongeval. Ditmaal was het raak op de A67 bij Mierlo. Negen bestuurders kunnen binnenkort een boete op de mat verwachten, meldt de politie aan het ED.

Een automobilist botste maandagmiddag tegen een vangrail op de A67 bij Mierlo. Dit zorgde voor lange files rondom Eindhoven. Terwijl de politie en brandweer bezig waren met de hulpverlening, werden enkele automobilisten betrapt op het gebruik van de telefoon.

Gevaarlijke situaties

Volgens een omstander waren de weggebruikers foto’s en video’s aan het maken van de schade. Een politiewoordvoerder meldt enkel dat ze ‘meer met hun telefoon bezig waren’ dan met het verkeer.

Daarnaast trapten enkele weggebruikers op de rem om naar het ongeluk te kijken. Dat leverde volgens de politie gevaarlijke situaties op. Ook kreeg een bestuurder nog een boete omdat hij een rood kruis boven de snelweg negeerde.

De bekeurde bestuurders zijn op kenteken bekeurd. Er is dus niemand aangehouden of staande gehouden, zij krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Voor het negeren van een rood kruis staat een boete van 230 euro.

Verboden

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat filmen en fotograferen bij ongelukken aan banden wordt gelegd. Nu is beelden maken van een zwaar ongeval of bijvoorbeeld een reanimatie niet verboden; het bedienen van de smartphone vanuit een rijdende auto wél. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.