Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Koen Suyk

Rechter heeft allerlaatste bezwaar tegen invoering parkeerschijf Nuenen afgewezen

NUENEN - De rechtbank heeft het allerlaatste bezwaar tegen de invoering van de parkeerschijf in het centrum van Nuenen afgewezen.

Een bewoonster van de Parkstraat in Nuenen stapte naar de rechter omdat ze vindt dat de blauwe zone aan de Walburg haar parkeervrijheid belemmert en gedoe oplevert voor haar bezoek.

Ze meent dat de gemeente meer oog heeft gehad voor de belangen van de ondernemers dan van de bewoners. Bovendien was er volgens haar  geen parkeerprobleem. 

De rechter benadrukt dat de gemeente grote vrijheid heeft bij de invoering van verkeersmaatregelen en bijvoorbeeld het parkeerregime. 

Acceptabel

De rechtbank wijst er ook op dat de Nuenense een ontheffing heeft om te kunnen parkeren aan de Walburg. Haar bezoek kan in de blauwe zone vlakbij twee uur lang parkeren. Als bezoekers langer willen blijven, kunnen ze terecht op parkeerplaatsen net buiten de blauwe zone. ,,De rechtbank is het met de gemeente eens dat de loopafstanden tot die parkeerplaatsen acceptabel zijn.’’

De belangen zijn niet onevenwichtig afgewogen, aldus de conclusie in de uitspraak. 

De blauwe zone is begin september ingevoerd op verzoek van de winkeliers in het centrum van Nuenen, vooral omdat er op piekmomenten te weinig parkeerplaatsen zijn voor bezoekers en bewoners. De particuliere parkeerterreinen bij de supermarkten Jumbo (De Smidse) en Albert Heijn (Parkhof/Walburg) zijn er later aan toegevoegd, ondanks de weerstand bij de eigenaren. 

De parkeerschijf moet tijdens winkeltijden worden gebruikt. Overtreders riskeren een boete van in totaal 104 euro (95 euro plus administratiekosten).