Volledig scherm
Woningen van het type Heijmans One in Veldhoven © FotoMeulenhof

Rechtszaak over woonunits voor vluchtelingen in Nuenen

NUENEN - De bouw van zestien woonunits aan het Witte Hondpad in Nuenen voor onder andere vluchtelingen loopt door een rechtszaak nog meer vertraging op. De eigenaar van een nabijgelegen bedrijfspand daagt de gemeente Nuenen voor de rechter omdat hij het om diverse redenen niet eens is met de plaatsing van de eenpersoonswoningen. 

Woningcorporatie Wooninc. wacht met de bouw van de huizen tot de uitkomst van de rechtszaak duidelijk is, laat een woordvoerder weten. Wanneer de zaak dient is nog niet bekend. 

Nuenen werkt sinds 2016 aan het plan om vluchtelingen onder te brengen op tijdelijke locaties. In 2017 werd een leeg veld aan het Witte Hondpad door de gemeente uitgekozen als de beste plek voor de plaatsing van zestien woonunits voor tien jaar.

De gemeente wil de helft gebruiken voor vluchtelingen en de andere helft voor mensen die door privéomstandigheden met spoed op zoek zijn naar woonruimte.

De buurman vreest onder andere voor vandalisme en inbraak, overlast van de bewoners en bezoekers en verminderde belangstelling voor zijn bedrijfspand of een lagere huuropbrengst. Bovendien is volgens hem de acute behoefte aan onderdak voor vluchtelingen verdwenen.