Volledig scherm
Het centrum van Geldrop. © Ronald Otter

Reclamebeleid in Geldrop-Mierlo moet eenduidiger

GELDROP-MIERLO - Waarom zijn er wel regels voor reclame-uitingen in het centrum van Geldrop, maar niet in de rest van de gemeente Geldrop-Mierlo? Dat vragen verschillende politieke partijen zich af, zo bleek bij een discussie over het reclamebeleid. Wethouder Marc Jeucken wist het ook niet en neemt het voorstel mee terug.

Het college wil een nieuw reclamebeleid vaststellen voor het centrum van Geldrop. Doel is om het toepassen van reclame-uitingen te regelen. Zo mag een winkelier in het centrum niet overal stoepborden voor zijn pand zetten. ‘Voor de straten in het centrum die al zijn heringericht is op een kaart per straat aangegeven waar de uitstallingen en stoepborden voor die straat mogen worden geplaatst’, is in het voorstel te lezen.

Vlaggen

Het college geeft in een raadsvoorstel aan dat er inhoudelijk weinig grote veranderingen zijn. Belangrijkste wijziging is dat alle vlaggen worden verboden: ‘vlaggen hebben een grote impact op het straatbeeld, door deze te verbieden komt een rustiger straatbeeld naar voren.’

De commissieleden hadden vooral praktische vragen over het nieuwe reclamebeleid. Belangrijkste was dus waarom de nieuwe regels alleen voor Geldrop centrum zouden gelden. Een echt antwoord had wethouder Jeucken niet. ,,Het is een hele terechte vraag, we willen ondernemers in onze gemeente gelijk behandelen.”

Dus komt er een aangepast voorstel voor alle winkeliers. Binnen enkele maanden hoopt Jeu­cken met de aangepaste beleidsnota terug naar de raad te kunnen. Als de raad het reclamebeleid vaststelt gaat niet ineens het beeld compleet veranderen.