Volledig scherm
Bedrijventerrein Eeneind in Nuenen © Ronald Otter

Recyclingbedrijf Jansen mag chauffeurs niet op industrieterrein in Nuenen laten overnachten

NUENEN - Buitenlandse chauffeurs van het Sonse recyclingbedrijf A. Jansen mogen niet overnachten in een bedrijfswoning en kantoorruimte op industrieterrein Eeneind II in Nuenen. De gemeente wil niet meewerken aan toestemming en een bezwaar tegen een dreigende dwangsom is afgewezen. 

Begin dit jaar ontdekte de gemeente dat de bedrijfsruimte van A. Jansen aan de Huufkes werd gebruikt als slaapplek voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. 

Het bedrijf maakte bezwaar tegen de dwangsom die de gemeente oplegde. Het bedrijf wist naar eigen zeggen niet dat het verboden was om de arbeidsmigranten op het industrieterrein te laten overnachten. En omdat ze geen andere slaapplek hebben, moeten de chauffeurs in hun vrachtwagen slapen. 

Dat de huisvesting van arbeidsmigranten een groot probleem is en dat het bedrijf op zoek moet naar een andere oplossing is geen reden om niet op te treden, oordeelde de bezwarencommissie. 

Bij een hercontrole begin juli constateerde de gemeente dat de slaapplekken waren opgeruimd. A. Jansen hoeft de dwangsom daarom niet te betalen.