Frouke, Wim en Daan van Tilborg in 2013 in restaurant Liverdonk.
Volledig scherm
Frouke, Wim en Daan van Tilborg in 2013 in restaurant Liverdonk. © Irene Wouters

Restaurant Liverdonk Mierlo sluit

MIERLO - Restaurant Liverdonk in Mierlo gaat dicht. Maandag 7 oktober sluit de familie Van Tilborg de deuren. Het restaurant aan de Broekstraat 87, tussen Nuenen en Brandevoort, is sinds 2013 geopend.

,,Vol vertrouwen gingen we een kleine zes jaar geleden het avontuur aan", vertelt mede-eigenaar Daan van Tilborg (32). ,,In november 2013, na een voorbereidingsperiode van ruim een jaar, openden we de deuren van ons restaurant. Mensen verklaarden ons voor gek. We hadden weinig tot geen horecaervaring en Nederland zat nog midden in een recessie. Ons concept bleek echter vanaf dag één aan te slaan. We zijn dan ook trots op het feit dat we de afgelopen jaren enorm veel tevreden gasten mochten ontvangen."

De horeca is een manier van leven waar heel bewust voor gekozen wordt, vindt Van Tilborg. ,,Werken in de horeca wordt gedragen door intrinsieke motivatie en liefde voor het vak."

Het runnen van een restaurant heeft de familie Van Tilborg ervaren als mooi en intens. ,,Maar om de kwaliteit constant hoog te houden, vernieuwend en prikkelend te blijven, is veel passie en drive nodig. Sinds enige tijd merkten we, dat onze passie zich in een andere richting aan het bewegen is."

Ontwikkelingen in het personeelsbestand en de krappe arbeidsmarkt die de horeca momenteel kent, versterkten dat gevoel. ,,Dit heeft de beslissing om te willen stoppen in een stroomversnelling doen komen. Zodoende zijn we tot het besluit gekomen om de horeca-activiteiten van Liverdonk per 7 oktober te staken. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging." Wat die nieuwe uitdaging precies inhoudt, daarover wil Van Tilborg zich nog niet uitlaten.

Inmiddels is de familie Van Tilborg in gesprek met diverse partijen die interesse hebben om het restaurant over te nemen. ,,We hopen op korte termijn de zaak over te dragen aan een nieuwe ondernemer, die op zijn of haar eigen manier het mooie concept van Liverdonk zou kunnen voortzetten." Hoe lang de zoektocht naar een nieuwe eigenaar of huurder precies gaat duren, is op dit moment nog onbekend.