Volledig scherm
Miranda Verdouw en Maurits Habraken © Samen

Samen-duo wisselt stuivertje in Geldrop-Mierlose gemeenteraad

GELDROP-MIERLO - Miranda Verdouw, (mede) oprichter en gezicht van de partij Samen voor Geldrop-Mierlo, stopt als fractievoorzitter. Ze wil meer tijd vrijmaken voor contact met mensen in de gemeenschap. Ze vindt dat ze dan beter invulling kan geven aan het raadslidmaatschap.  

De partij van Verdouw kwam na de verkiezingen vorig jaar met 2 zetels in de gemeenteraad. De 2e zetel werd ingenomen door Maurits Habraken. In een persbericht van Samen staat: ,,Maurits Habraken en Miranda Verdouw hebben alle taken nog eens onder de loep genomen. Daarna hebben ze samen bekeken wie het beste welke taken tot zich kan nemen. Verdouw gaat er graag op uit, naar de mensen toe en Habraken voelt zich prima bij de wat meer procedurele aspecten van het raadswerk. Ze vullen elkaar perfect aan.”

Overleggen

Volgens de 2 is het dan ook logisch om stuivertje te wisselen en Maurits Habraken wordt dus formeel fractievoorzitter. Want die is toch degene die zich namens de partij veel met procedures bezighoudt  en overleggen bijwoont. Bijvoorbeeld die van het presidium. Daarin bespreken de fractievoorzitters allerlei zaken die met de gemeenteraad te maken hebben. 

Gezicht

Miranda Verdouw was het gezicht van Samen en blijft dat ook. In het bericht van de partij benadrukt ze dat het inleveren van het fractievoorzitterschap niet betekent dat ze ‘ook maar één stap terug zal doen’. Maar ‘de structuren en processen op de achtergrond’ laat ze over aan Habraken. 

Afgehaakt

Miranda Verdouw werd 5 jaar geleden wethouder namens de SP. Door onderlinge strubbelingen en verschil van mening over onder meer de SP-afdrachtregeling brak zij met die partij. Ze richtte Samen voor Geldrop-Mierlo op. De SP is inmiddels helemaal afgehaakt in de Geldrop-Mierlose politiek.