Basisschool De Regenboog in Geldrop.
Volledig scherm
Basisschool De Regenboog in Geldrop. © Rob Engelaar

Scholencrisis Geldrop: ook Nuts-directeur kinderopvang stapt op

GELDROP - Opnieuw is een leidinggevende van de Geldropse Nuts-onderwijsorganisatie opgestapt. Eerder al vertrokken de bestuurder en de interim-bestuurder. Het vertrek van de Raad van Toezicht en de medezeggenschapsraad is aangekondigd.

Dennis Lindelauf heeft zaterdag in een brief aan ouders zijn vertrek als directeur van de Kinderopvang Nut Geldrop aangekondigd. Hij stopt per 1 april. Lindelauf was directeur sinds augustus 2015. Hij werd aangesteld door Ivon de Wilde. De Wilde was het afgelopen jaar verwikkeld in een conflict met de leerkrachten van de drie basisscholen van het Nut in Geldrop. Toen ze zich vorige maand realiseerde dat ze ook bij ouders weinig draagvlak meer had, kondigde ze haar vertrek aan.

Ziekmeldingen

Vorig weekend escaleerde het conflict van de leerkrachten en veel ouders met de interim-vervanger van De Wilde en de Raad van Toezicht volledig. Alle 63 vaste leerkrachten meldden zich ziek.

Maandag leidde crisisoverleg met onderwijsinspectie er toe dat de hoofdrolspelers in het conflict toezegden allemaal het veld te ruimen.

Schoonzoon

Nu heeft dus ook de directeur kinderopvang zich bij de vertrekkers gevoegd. In zijn brief aan de ouders schrijft hij dat de kinderopvang niet onderdeel was van het conflict bij de scholen. Maar: 'We werden genoemd als handlangers van het bestuur en de Raad van Toezicht', zo staat in de brief. Dennis Lindelauf is de schoonzoon van voormalig bestuurder De Wilde. Hij prijst haar en de Raad van Toezicht voor de steun die hij van hen kreeg en waardoor de Nuts-Kinderopvang in drie jaar tijd van nul naar 360 kinderen kon groeien.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement