Volledig scherm
De Brink naast basisschool ‘t Schrijverke aan de Graspieper in Mierlo. © FotoMeulenhof

Schrijverke Mierlo krijgt grotere speelplaats

GELDROP-MIERLO - Er komt extra speelterrein voor de leerlingen van basisschool ’t Schrijverke in Mierlo.

De kinderen van basisschool ‘t Schrijverke krijgen bij de school in Luchen in Mierlo meer ruimte om buiten te spelen. De gemeenteraad stemde daarmee in. 

De openbare basisschool wil al lang een grotere speelplaats. Dat kan als ook het stukje openbaar groen langs de straten Graspieper en Geelgors gebruikt mag worden. De speelplaats aan die kant van de school is te klein.

De invulling van de speelplaats moet bestaan uit groen, niet uit tegels, betoogde raadlid Nick Engbers (Groen Links), die namens de raad verwoordde dat de uitbreiding van de speelplaats mogelijk moet zijn. Bij het vergroenen moet de schooldirectie kijken naar de plannen die een landschapsarchitect daarvoor maakte. Ook na schooltijd moet het speelterrein voor kinderen uit de buurt beschikbaar zijn. Ook het al bestaande schoolplein kan wel wat meer groen gebruiken. Dat zou kunnen door klimplanten en meer groene borders aan het huidige schoolplein.

Wethouder Rob van Otterdijk maakte duidelijke dat de inzet van de landschapsarchitect erg veel kostte, waardoor niet alle plannen uit te voeren zijn. Voor de nu uit te voeren werkzaamheden is 5000 euro nodig. De school betaalt dat.